Vraag en antwoord betreft afvallen en afslanken.

ik zou graag als je hebt, ook wat tips ontvangen over het gebruik van de prodimed. ik ben zelf al bezig sinds begin februari, maar het vlot niet erg. na 6 weken net 7 kilo afgevallen, ondanks me aan het dieet te houden.

nu vroeg ik me af of het nog uit maakte of ik er 2 of 4 uur tussen de maaltijden doe en of je echt overal zelfde tijd tussen moet doen. want mijn consulent heeft alleen aangegeven tussen 2 en 4 uur. soms is het bij mij 2 uur en soms 3 of 4 en weet niet of dat invloed heeft. daarnaast mag ik van haar alle groenten wel eten en ook zoveel bouillon als ik wil. ik drink savonds veel thee. overdag iets minder. ik gebruik wel redelijk wat vet want anders lukt de ontlasting niet goed ondanks veel groente(vezels)
wat voor dressing kan je me aanbevelen? ik gebruik nu azijn, zoetstof in combi met mosterd of mayo. wat eten andere mensen? wat mag wel want heb het idee dat de consulent niet heel erg strikt het dieet vast houdt. terwijl ik graag weet wat wel en niet mag want dan weet ik waar ik op moet letten. zij geeft vooral aan, maak je er niet zo druk om je moet er niet te veel mee bezig zijn…. maar ja de kilos gaan er nu heel langzaam af.

week 1 meer dan 3 kilo
week 2 bijna 2 kilo
week 3 ruim 1 kilo
week 4 meer dan half kilo aangekomen!!!
week 5 bijna kilo afgevallen , (maar was dus half kilo aangekomen dus eigenlijk maar 400 gram afgevallen)
week 6 1kilo bij gekomen.

ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen, heb geen echt honger gevoel, zowel dan eet ik groenten en bouillon. het is duur dieet 80% van me salaris gaat op aan het dieet. het voelt goed maar denk dat er toch iets niet goed gaat. zou je willen kijken of je mij kan helpen, want heb niet zon prettig gevoel bij de consulent.

Antwoord: Beste Kim Probeer eens een Koolhydraatarm dieet met koolhydraatarme producten 

Ik kan je met de informatie die ik nu van jou krijg, niet met al je vragen helpen. Er zijn er een aantal waar ik antwoord op kan geven. De vragen waar ik geen antwoord op kan geven zou ik ook even zeggen, zodat je mij misschien de aanvullende informatie kunt geven.

Ik wil beginnen met te zeggen dat ik vind dat je erg goed bezig bent. 5,5 KG afvallen in 6 weken vind ik erg goed! Ik weet dat je zelf waarschijnlijk meer wilt afvallen, maar rustig afvallen is wel het gezonds voor je lichaam.

Daarnaast moet ik zeggen dat ik wel bekend ben met het dieet, maar dat ik niet alle details van het Prodimed dieet ken. Maar ik zou je zo veel mogelijk antwoord geven.

– Invloed van tijd op de maaltijden.
Op zich maakt het niet uit of er 2 of 4 uur tussen de maaltijden zit. Dit heeft geen directe invloed op je gewicht. Wel is het gezond voor je lichaam om een regelmatig eetpatroon te hebben. Dus probeer er voor jezelf een regelmaat in te vinden. Wel een belangrijk punt is binnen een uur na het wakker worden ‘s ochtend te ontbijten. Dit zorgt er namelijk voor dat je spijsvertering op gang komt.

Je geeft aan zo veel bouillon en groenten te mogen eten als je wilt.
Ik zou oppassen met het vele bouillon drinken. In bouillon zit namelijk erg veel zout. Een hoge inname van zout zorgt ervoor dat je meer vocht vast houd. (Dus dan verlies je ook minder gewicht)
Het is inderdaad zo dat je alle groenten mag eten. Maar houdt er wel rekening mee dat er ook groenten bestaan die vet bevatten en dus meer calorieën bevatten. Voorbeelden hiervan zijn avocado en taugé. Deze moeten dus niet teveel gegeten worden. Overige groenten bevatten weinig calorieën en geven een langer vol gevoel, hier kun je dus veel van eten. Ook raad ik aan 2 stuks fruit te gebruiken per dag. Hiervan kunt u het beste niet meer dan 2 stuks van gebruiken. (Fruit bevat namelijk veel suikers, en dus ook weer calorieën)

Lekkere dressing
De mayonaise als dressing raad ik erg af. Mayonaise bevat erg veel vet en veel calorieën. Wat ik zelf erg lekker vind is balsamico azijn en wat kruiden. Kruiden geven de salade erg veel smaak zonder een sausje nodig te hebben. Probeer bijvoorbeeld eens wat Italiaanse kruiden over je salade. Als je perse een echte dressing wilt, kun je het beste kiezen voor een yoghurt dressing.

Wat mij vooral opvalt in jou verhaal is dat je zelf niet meer zo gemotiveerd klinkt over het dieet. Daarnaast vind ik het ook jammer om te horen dat 80% van je salaris op gaat aan een dieet. Heb je er al eens over nagedacht om een diëtist te bezoeken. Door iedere verzekeraar wordt 5 uur vergoed. Deze 5 uur zijn meestal genoeg om iemand te helpen. Daarnaast leer je bij de diëtist welke producten wel en niet gezond zijn, en kunt u makkelijker zelf een keus maken in wat gezond is en wat niet.

Je geeft aan extra vetten te gebruiken. Op welke manier doe je dat, en hoeveel? Want vetten leveren erg veel energie/calorieën. Als u last heeft van uw stoelgang is het erg belangrijk om veel water te drinken. Vezels zorgen namelijk wel voor een beter stoelgang, maar alleen indien er genoeg vocht wordt ingenomen. Anders kan het de stoelgang zelfs verslechteren.

Nou, ik hoop dat je er iets aan hebt. Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd nog contact opnemen.

Succes!
Carla

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*