De voordelen van een Startpagina instellen

Wanneer je een website vaak gebruikt om je dag mee te beginnen, is het erg handig om deze pagina vast te leggen. Op deze manier moet je niet telkens gaan zoeken waar deze startpagina zich bevindt.  Je startpagina instellen, dat doe je meestal in je browserinstellingen. Wanneer je steeds dezelfde browser gebruikt, dan is het je wellicht duidelijk waar je deze kunt vinden. Echter voor alles is er een eerste keer. Daarom is het goed om hier even aandacht aan te besteden.

Waarom een startpagina instellen?

Wanneer je een website veel gebruikt, hetzij om dingen op te zoeken of om er gewoon je dag mee te beginnen, dan is het wel zo handig dat je deze vlot kunt bereiken. Doorgaans worden browsers door de software producent die ze ontwikkelde al uitgerust met een startpagina. In de meeste gevallen kom je dan terecht op de homepage van Mozilla, Opera, Vivaldi, Microsoft of Google. Je leert dan veel bij over de producent of hoe je de browser kunt gebruiken. Uiteraard is dat nuttige informatie, maar voor de meeste mensen bestaat de wereld uit meer dan dat. De meeste mensen gaan dan ook vlug op zoek naar een andere pagina.

Welke startpagina instellen

Weet je niet voor welke website je kunt kiezen om het internet mee te openen? Dan raden we je aan om alvast ergens te noteren waarvoor je het internet zoal gebruikt. De meeste mensen zullen tot de conclusie komen dat ze vooral internet gebruiken om te surfen of om dingen op te zoeken. In vele gevallen zal een zoekmachine dan van pas komen. Daarom is het ook geen wonder dat mensen een zoekmachine als startpagina instellen. Binnen deze handige websites heb je een waaier aan keuzes.

 

Welke zoekmachine kiezen?

Google blijft met stip de bekendste en populairste zoekmachine. Toch zijn er mensen die op zoek gaan naar wat anders. Google mag dan wel veel informatie bieden, toch heeft deze site haar donkere kantjes. Steeds meer gebruikers storen zich aan de manier waarop deze website omgaat met de privacy van surfers en andere internetgebruikers. Daarom zoeken velen andere oorden op. Tot nog toe kunnen de meeste alternatieven niet dezelfde zoekresultaten waarborgen, en/of zijn ze in hetzelfde bedje ziek. Dit verklaart waarom Bing en Yahoo niet dezelfde populariteit genieten en waarom nieuwe spelers zoals Duck Duck Go vooralsnog nog niet bekend zijn bij het grote publiek. Wie een zoekmachine als startpagina wil instellen, maakt sowieso een logische keuze!

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*